Nézzük kicsit tantervszerűen, hogy hogyan épül fel a bekötött légcellás oktatás (angolul Static Line vagy magyarul rövidítve BKLC). A tanulás során tíz egymásra épülő szintet kell teljesítened. Minden szintnek meghatározott feladatai vannak, melyek sikeres végrehajtása esetén léphetsz a következő szintre.

I. szint:


Bevezető ugrás és alaptevékenységek. Az ejtőernyőd automatikasan (bekötve) nyílik, 1200 méterről ugrasz, a stabil gépelhagyást gyakorlod. Minimum 2 ugrás.

II. szint:


Kiugrási testhelyzet tökéletesítése és gyakorló nyitások. Az ejtőernyőd automatikasan (bekötve) nyílik, 1200 méterről ugrasz, a stabil gépelhagyást és az ejtőernyő önálló nyitását gyakorlod (ekkor még csak imitálva). Minimum 4 ugrás.

III. szint:


Első kézi-kioldásos ugrás. Az ejtőernyődet te magad nyitod, 1200 méterről ugrasz. 1 ugrás.

IV. szint:


7 másodperces szabadesések. Ettől a szinttől kezdve már mindig magad nyitod az ejtőernyődet. 1200 méterről ugrasz, a stabil kiugrás és zuhanás, valamint a magasságtudat kialakítása a feladat. Minimum 2 ugrás.

V. szint:


1200 méteres gyakorlóugrások. 1200 méterről ugrasz, a stabil kiugrás és zuhanás, valamint a magasságtudat kialakítása a feladat. Már nem időre nyitsz, hanem a magasságmérőd alapján. Minimum 2 ugrás.

VI. szint:


1500 méteres gyakorlóugrások. 1500 méterről ugrasz, a stabil kiugrás és zuhanás, valamint a magasságtudat kialakítása a feladat. A magasságmérőd alapján nyitod az ejtőernyődet. Minimum 2 ugrás.

VII. szint:


1500 méteres gyakorlóugrások. 1500 méterről ugrasz, a stabil kiugrás után a csúsztató testhelyzetet gyakorlod. A magasságmérőd alapján nyitod az ejtőernyődet. Minimum 2 ugrás.

VIII. szint:


2000 méteres gyakorlóugrások. 2000 méterről ugrasz, kiugrás után a forgásokat és a szaltót gyakorlod. Minimum 2 ugrás.

IX. szint:


2500 méteres gyakorlóugrások. 2500 méterről ugrasz, kiugrás után a forgásokat és a szaltót gyakorlod. Minimum 2 ugrás.

X. szint:


3000 méteres gyakorlóugrások. 3000 méterről ugrasz, kiugrás után a csúsztatást és a csúsztatás közbeni fordulókat gyakorlod. Minimum 2 ugrás.

Vizsgaugrás:


4000 méteres magasságból végrehajtott vizsgaugrás.