Az ejtőernyős oktatást kétféle képzési tematika alapján is végezzük. Az egyik a gyorsított szabadeső módszer, a másik a bekötött légcellás képzés. Nézzük mi van a szépen hangzó nevek mögött:

Gyorsított szabadeső képzés

Bekötött légcellás képzés

Két rutinos ejtőernyős oktató megfog két oldalról és életed első ugrása során 4000 méter magasan "kivisznek" a repülőgépből. Egy-egy ugrás során kb. 50 másodpercet töltesz szabadesésben, ami elég idő arra, hogy oktatóid megtanítsák neked a stabil zuhanó testhelyzetet és az alapvető mozgásokat. Az együtt zuhanás lehetőséget ad arra, hogy azonnali visszajelzéseket adjanak neked és javíthasd a nem megfelelő mozdulatokat. A képzés későbbi szakaszában - amikorra már sokat fejlődtél - csak egy oktató kíséri az ugrásodat. Az utolsó fázisban pedig az oktatód fogás nélkül fog melletted zuhanni, ekkor szinte már kész ejtőernyős vagy.

Már életed első ugrását is teljesen önállóan hajtod végre. A fokozatosság elve alapján az első ugrások 1200 méteres magasságból történnek, és az ejtőernyőd automatikusan kinyílik, majd egyre nagyobb magasságokból ugorva szerzel rutint, hogy végül vizsgázott ejtőernyős váljék belőled. Előre láthatólag a 7. ugrásodtól kezdve nyitod önállóan az ejtőernyődet. Az oktatói visszajelzéseket az ugrás után kapod meg az oktatód által látottak, illetve az általa készített videófelvétel alapján.

Képzés szintjeinek száma, minimális ugrásszám, vizsgaugrás

9 szint, minimum 9 ugrás, a vizsgaugrás 1200 méterről történik

10 szint, minimum 22 ugrás, a vizsgaugrás 4000 méterről történik

Képzés időtartama

2*4 óra elméleti képzés, majd 2-4 hétvége alatt tudod végrehajtani az ugrásokat

2*4 óra elméleti képzés, majd 6-12 hétvége alatt tudod végrehajtani az ugrásokat

Képzési szintek részletezve

Gyorsított szabadeső képzés szintjei

Bekötött légcellás képzés szintjei

Képzési költségek

Gyorsított szabadeső képzés költsége

Bekötött légcellás képzés költsége

Mindkét képzési módszer személyreszabott oktatást biztosít, az oktatód személyi edzőként kísér végig a tanulási folyamat állomásain. Miután teljesítetted a vizsga­ugrásodat, eljön egy emlékezetes pillanat: Hátadon az ejtőernyő, a gép 4000 méter magasan repül és neked csak annyit mondanak - Parancsolj, ott az ajtó, ugorj ki egyedül. Ejtőernyős vagy!
Ugrásaid során nem a régi filmekből ismert háton és hason elhelyezett nagy bumszlikat használod, hanem a legmodernebb ejtőernyőrendszert: a fő- és a tartalékejtőernyőd is a hátadon van elhelyezve egy közös tokban. Ebben a tokban van a biztosítókészülék is, ami szükség esetén automatikusan kinyitja az ejtőernyődet.