Kik vagytok ti?

Farkas Gábor ejtőernyős oktató. Gyorsított szabadeső képzési módszerrel oktatok. 1800+ ugrással, 25 év ejtőernyős és 80 órányi szélcsatorna tapasztalattal rendelkezem.

Csizmadia Péter ejtőernyős oktató. A bekötött légcellás képzési módszerrel oktatok. 1900+ ugrással, 26 év ejtőernyős és 5 órányi szélcsatorna tapasztalattal rendelkezem.

Hol lesznek az ugrások?

Az esetek 99%-ában Siófokon ugrunk. Jelenleg ez az egyetlen ugróterület Magyarországon, ahol 4000 méterről lehet ugrani. Ár/érték arányban itt kapjuk a legjobb szolgáltatást.

Hol lesz az elméleti tanfolyam?

Az elméleti oktatást Budapesten, Pécsett vagy Siófokon szoktuk megtartani, de igény esetén a Kanári-szigeteken is lehet, csak ez egy kis pluszköltséget fog eredményezni. ;)

Mennyi idő alatt lehet belőlem ejtőernyős?

Az orvosi megszerzése után a választott képzési módszer függvényében 2-12 hétvégén belül be tudod fejezni a tanfolyamot és máris önálló ejtőernyős vagy. Az AFF képzés gyorsabb (2-4 hétvége), a bekötött képzés kicsit lassabb (6-12 hétvége). Az oktatód egy személyi edző rugalmasságával tud alkalmazkodni hozzád. Gyere és ugorj!

Mennyibe kerül a tanfolyam?

A gyorsított szabadeső képzés árait itt találod, a bekötött légcellás képzését itt.

Kötelező szélcsatornában gyakorolni az első ugrás előtt?

A szélcsatorna tréning nem kötelező, azonban annyira hasznos, hogy kár kihagyni! Stresszmentes környezetben tanulhatod meg a helyes testtartást és már az első ugrásod végrehajtása előtt tudsz majd stabilan zuhanni, forogni, fel-, le-, előre-, hátra mozogni, ejtőernyőt nyitni. A gyakorlott ejtőernyősök is rendszeresen szélcsatornáznak, kell ennél több bizonyíték? A szélcsatorna a tanulás helye, a repülőtéren pedig kiélvezed a megszerzett tudásodat.

Nézd meg, hogy mire képes egy növendékünk 15 perc szélcsatornázás után.

A szélcsatorna költsége 68.000 Ft/30 perc, ha velünk együtt jössz.

Mennyire szigorú az orvosi vizsgálat?

Az orvosi vizsgálatot kizárólag repülőorvos végezheti, de semmilyen teljesíthetetlen feltétel nincs. Ha autót vezethetsz, akkor valószínűleg a repülőorvosi vizsgálaton is meg fogsz felelni.

A jelenleg érvényes rendelet (27/2014. (IV. 30.) NFM) alapján a korábbi Class 2 besorolás helyett a LAPL kategóriába tartozunk. A vizsgálat némileg egyszerűbbé vált és több vizsgálatra jogosult orvos van. A vizsgáló orvosok listáját lásd a mellékelt fájlban. A legfontosabb változás, hogy a vizsgáló orvos azonnal kiadja az orvosit, nem kell a hatósági orvosra várni.

A repülőorvosi vizsgálat díja két részből áll. Az orvosi vizsgálat díja az első alkalommal 13.800 Ft, meghosszabbításkor 9.200 Ft. A hatósági díj első alkalommal 7.000 Ft, hosszabbításnál 4.000 Ft.