Kivel ugrok?

Csizmadia Péter ejtőernyős oktató és tandempilóta. 25 éve ejtőernyőzöm, több mint 1800 ugrásom van.

Hol és mikor ugorhatok?

Az ejtőernyős ugráshoz, az erre a célra alkalmas repülőgép és pilóta szükséges. Azokon a helyen tudunk ugrani, ahol ez biztosítva van. A repülőgép típusától és az adott repülőtéren megengedett maximális magasságtól függ, hogy milyen magasról ugorhatunk. A tandemugrás sajátosságából eredően alkalmazkodást igényel minden résztvevőtől. Általában, üzemszerűen, rendszeres jelleggel, az alábbi repülő tereken van lehetőség ejtőernyős ugrásra.

Kaposújlak repülőtér, Kaposvár közelében.
Munkanapokon, szerda, csütörtök, pénteken, kisgépből maximum 3000 méter magasságból, hétvégén, szombat és vasárnap maximum 4000 méter magasságból van lehetőségünk L-410 repülőgépből ugrani.

Pécs-Pogány repülőtér, Pécs közelében.
Itt alkalmi jelleggel, ha adottak a körülmények szintén lehet ugrani vagy tandemugrást végre hajtani, de a megengedett maximum ugrási magasság 3000 méter.

Veszélyes a tandemugrás?
Mondhatnám hogy nem, de ez így nem igaz. Az ejtőernyős ugrás extrémsport. Értelemszerűen precizitást és nagyfokú figyelmet igényel. Ha ez megvan, a kockázati tényező minimálisra csökkenthető. A tandemugrás során össze vagyunk csatolva, leesni nem tudsz, gond nem lehet, mert Rád mindennél jobban vigyázni fogok!
Mi kell ahhoz, hogy ugorhassak?
Semmi különös. Nem kell hozzá előképzettség vagy iskolai végzettség. Nem kell előzetes orvosi engedély. Azonban javaslom, ha egészségügyi panaszod van, akkor az ugrás előtt, kérd ki az orvos véleményét. Szemüveg, kontaktlencse nem akadály, mert adunk ejtőernyős védőszemüveget. Az ugrást 14 éves kor alatt nem ajánlom, 18 éves korig szülői engedély szükséges. Felső korhatár nincs, csak az ép ész. Utasunk testmagassága minimum 140 cm legyen. Súlyhatár maximum 100 kg.