Gyorsított szabadeső (AFF) képzés

Először két rutinos ejtőernyős oktatóval az oldaladon ugrasz ki a repülőgépből, 4000 méter magasan.

Egy-egy ugrás során közel 1 percet töltesz szabadesésben, ami elég idő a stabil testhelyzet és az alapvető mozgások elsajátításához.

Az együtt zuhanás lehetőséget ad arra, hogy azonnali visszajelzéseket adjanak neked és javíthasd a nem megfelelő mozdulatokat.

A képzés későbbi szakaszában – amikorra már sokat fejlődtél – csak egy oktató kíséri az ugrásaidat.

Az utolsó fázisban az oktatód fogás nélkül repül melletted. Ekkor már önállóan mozogsz a levegőben.

Képzés szintjei, minimális ugrásszám, szabadesés

0
szint
0
ugrás minimum
0
perc szabadesés

Képzés időtartama

Személyre szabott oktatás

Az AFF képzési módszer személyre szabott oktatást biztosít, az oktatód személyi edzőként kísér végig a tanulási folyamat állomásain.

Miután teljesítetted a vizsga­ugrásodat, eljön egy emlékezetes pillanat: Hátadon az ejtőernyő, a gép 4000 méter magasan repül és Te már önállóan ugrasz ki a felhők közé. Ejtőernyős vagy!

Ugrásaid során nem a régi filmekből ismert háton és hason elhelyezett óriási ejtőernyőket használod, hanem a legmodernebb ejtőernyőrendszert: a fő- és a tartalékejtőernyőd is a hátadon van egy közös tokban. Ebben van a biztosítókészülék is, ami szükség esetén automatikusan kinyitja a tartalékernyődet.

Előképzés szélcsatornában

A képzés megkezdése előtt lehetőséged van szélcsatornában gyakorolni azokat a mozgásokat, amikre az ejtőernyőzés közben szükséged lesz. Ez nem kötelező része a tanfolyamnak, de nagyon hasznos felkészítést nyújt.